Igra djeteta u dobi od 2-3 godine

Dana 30.01.2018. godine održan je komunikacijski sastanak u skupini djece rane dobi, od godine dana do tri godine.

Tema sastanka je bila: "Igra djeteta u dobi od 2-3 godine"

Komunikacijski sastanak su vodile odgojiteljice Kate Fabijan, Lucija Kvartuč i pedagoginja Sanja.

S obzirom da je vrtić u projektu "Kad dijete uči kroz igru" tema komunikacijskog sastanka se sama nametnula. Na komunikacijski sastanak odazvalo se jedanaestero roditelja te su aktivno sudjelovali u raspravi. Odgojiteljica Kate na konkretnim je primjerima objasnila roditeljima koje vrste igara postoje, dok je odgojiteljica Lucija Kvartuč objasnila roditeljima koje su razvojne mogućnosti djece u dobi od dvije do tri godine.

Roditelji su aktivno komentirali igru svoje djece te navodili prednosti i nedostatke koje uviđaju u igri svoje djece. Od prednosti naveli su da djeca iniciraju da se i roditelji igraju s njima, da brzo upijaju pravila igre, da pokazuju interes za igru s drugom djecom. Od nedostataka roditelji su naveli da igra njihove djece ponekad postaje gruba, poglavito kada više djece želi istu igračku, da ponekad ta ista igra poprima negativne konotacije poglavito ako se radi o igrama u kojoj imitiraju „ nindže“, „zombije“ i sl.

Također su tražili povratnu informaciju o igri svoga djeteta s vršnjacima u jasličkoj skupini. Najviše su ih zanimala pitanja: „Kojih igara se moje dijete najčešće igra?“ „Kakav je njegov odnos prema vršnjacima tijekom igre?“ „Koliko duge se zadržava u pojedinoj igri?“ Komunikacijski sastanak završili smo pitanjem: „Biste li sudjelovali u skupini Vašeg djeteta u biloj kojoj vrsti igre koje smo naveli tijekom sastanka?“ Svi prisutni odgovorili su da bi rado sudjelovali čime su nas ugodno iznenadili te se radujemo njihovom dolasku.

© D.V. Zvjezdice | izrada M2